Industriële automatisering

Besturing en automatisering

Wij hebben ervaring met diverse PLC’s, touchpanels, veldbussen en scada systemen.
Standaard maken wij gebruik van PLC’s en touchpanels van het fabricaat Eaton Moeller.

Aandrijving

Frequentieregelaars worden gebruikt om de rotatiesnelheid van elektromotoren te variëren/regelen. Dit kan bij veel toepassingen een behoorlijke energiebesparing opleveren.

Wij leveren, installeren en programmeren diverse fabricaten frequentieregelaars. Wij hebben ruime ervaring met regelaars met een vermogen tot wel 250kW.

Gebouwautomatisering

Voor het automatiseren van klimaatinstallaties maken wij gebruik van de meet- en regeltechnische producten en systemen van het fabricaat Sauter.

Afstand besturing en bewaking

Dit wordt ook wel M2M (Machine-to-Machine) genoemd.

Wij leveren betrouwbare oplossingen voor het doormelden van alarmen of het op afstand monitoren van installaties of machines. Ook op locaties waar geen telefoonlijnen of andere vaste verbindingen beschikbaar zijn.

Voor het doormelden van alarmen gebruiken wij betrouwbare GSM modems die SMS berichten en ook telefonische berichten versturen. (bij een telefonisch bericht belt het modem een ingesproken bericht uit, wat het doormelden nog betrouwbaarder maakt).

Voor het op afstand monitoren gebruiken wij een 3G modem dat aangesloten wordt op de te monitoren installatie of machine (dit kan een PLC, een netwerk met meerdere PLC’s of andere apparatuur zijn). Via dit 3G modem kunt u vanaf een willekeurige locatie op internet inloggen* om de installatie of machine te monitoren. (*de manier waarop is afhankelijk van de applicatie die beschikbaar is)